Perşembe, Mart 26, 2009

Türkiye'de yabancı bir kadın olmak...

Otel basıp kaçırdıkları kadınlara tecavüz ettiler

Erzurum'da aşırı alkol aldıktan sonra silahla otel basan ve kaçırdıkları yabancı kadınlara tecavüz eden 4 kişi yakalandı.
Dün akşam saatlerinde Kongre Caddesi'ndeki bir otele gelen alkollü 4 kişi, burada turist olarak kalan yabancı uyruklu T.S. ve N.C.’yi alarak kaçırdı.
Götürdükleri bir evde kadınlara tecavüz ettiği ileri sürülen T.Ç., H.Ç., Ö.P. ve İ.K. polisin düzenlediği operasyon sonucu yakalandı.
Tecavüze uğrayan kadınların şikayetçi olduğu 4 kişi, ‘iş yeri dokunulmazlığı ihlali’, ‘tehdit’, ‘zorla alıkoyma’ ve ‘tecavüz’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hurriyet

Çocuğa anne soyadına ret

Yargıtay, çocuğuna kendi soyadını vermek isteyen annenin açtığı davada çocuğun ergen olana kadar babasının soyadını taşımasına hükmetti.

ANKARA - Boşanma ile velayeti kendisine verilen ancak babasının soyadını taşıyan çocuğunun soyadının değiştirilmesi için Ankara Sincan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açan annenin talebi, yerel mahkeme tarafından kabul edildi.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise söz konusu kararın yürürlükteki hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Yargıtay 18. Hukuk Dairesinden kararın kanun yararına bozulmasını istedi.
Dosyayı inceleyen Daire, 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 321. maddesi hükmüne göre evlilik birliği içinde doğan çocuğun ailenin yani babanın soyadını taşıdığını belirtti.


2525 Sayılı Soyadı Kanunu'nun 4. maddesinin ikinci fıkrası hükmüyle evliliğin feshi veya boşanma hallerinde çocuk anasına tevdi edilmiş olsa bile babanın seçtiği veya seçeceği soyadını alacağı yönünde emredici kural getirildiğine dikkati çeken mahkeme, baba soyadını veya çocuk ergin olduktan sonra kendi soyadını usulüne uygun olarak açacağı bir dava sonunda verilecek kararla değiştirmedikçe çocuğun da soyadının değişmeyeceğini vurguladı.
Kararda, "Bu itibarla mahkemece, velayet hakkına sahip anne tarafından açılan küçüğün soyadının değiştirilmesi davasının reddi yerine kabulüne karar verilmesi usul ve yasaya aykırı bulunmuştur" denildi.
Yargıtay, yerel mahkemenin kararını sonuca etkili olmamak kaydıyla kanun yararına bozdu.

ntvmcnbc

Çarşamba, Mart 25, 2009

ya da transseksüel olmak...

Bursa'da çöp kutusunun yanına bırakılan çuvaldan kafası kesilerek öldürülmüş bir transeksüele ait ceset bulundu. Polis katili ve başsız vücudun sahibini arıyor.

BURSA'DA bir hafta arayla ikinci kesik baş cinayeti yaşandı. Önceki gece saat 03:00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Yunus Emre Mahallesi Yaprak Sokak üzerinde devriye gezen ekipler, çöp kutusunun yanına bırakılan çuvaldan kuşkulandı. Ağzı bağlı olan çuvalı açan polisler göğsünde derin kesikler bulunan başsız bir ceset buldu.

SİLİKONLARI PATLAMIŞ
Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cesedin 30-35 yaşlarındaki bir transeksüele ait olduğu belirlendi. Transeksüelin öldürülmeden önce göğüslerindeki silikonların patlatıldığı ortaya çıktı. Polis cesedin başını bulmak için cesedin atıldığı yerin çevresindeki güvenlik kamerası olan iş yerlerini incelemeye aldı. Ekipler, çevredeki esnafları gezerek bilgi topluyor. Bir hafta önce Nilüfer ilçesinde ormanlık alanda başı kesildikten sonra cesedi yakılmış bir kadın bulunmuştu. Polis iki cinayeti aynı kişinin işlemiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. İHA/BURSA

Katili eski sevgili çıktı


ESKİŞEHİR’DE iki gün önce evlerinde öldürülen (26) Derya Gün ile (50) annesi Fikret Gün’ün katil zanlısı yakalandı. Evli 2 çocuk babası (37) Selami Yavuz’un eve pencereden girdiği belirlendi.

İTİRAF ETTİ
GÖZALTINA alınan Selami Yavuz, Derya Gün ile bir ay önce de ayrıldıklarını söyledi. Eve pencereden girdiğini anlatan Selami Yavuz: ‘Cezaevindeyken plastikten yapılan kapı ve pencerelerin açılmasını öğrenmiştim. Eve böyle girdim. Barışma teklifimi kabul etmedi. İkisini de öldürdüm’ dedi.

STAR

Babasını gördü lağım çukuruna atladı

25 Mart 2009 Çarşamba, 12:53

Bartın'da kız arkadaşıyla gezerken babası tarafından yakalanan 14 yaşındaki genç kız, baba korkusu yüzünden 100 metrelik lağım çukuruna girdi. Olay yerinden geçen trafik polisleri, kız gözyaşlarına boğulan genç kızı girdiği çukurdan kurtardı.
Edinilen bilgiye göre, Bartın merkez Orduyeri Mahallesi'nde kız arkadaşıyla gezen B.T. (14), babasının görmesi üzerine korkuya kapıldı. Babasının bir süre kovaladığı genç kız, belediyenin yağmur sularının atılması için kullanılan lağım çukuruna atladı. Genç kız, atladığı lağım çukurunda yaklaşık 100 metre ilerleyerek babasından kurtulmaya çalıştı. Telaşlı baba bir anda ne yapacağını bilemez duruma gelirken, babanın imdadına da olay yerinden geçen trafik polisleri yetişti.
Olay yerinden tesadüfen geçen trafik polisleri genç kızın ardından lağım çukuruna atladı. Her türlü tehlikeyi göze alan polisler, karanlık lağım çukurunda ilerlemeye başladı. Bu sırada lağımın içerisinde ilerleyen polisler, telsizleriyle durumu haber merkezine iletti. Olay yerine gelen diğer polis ekipleri bölgeye itfaiye ve acil servis ekibi istedi. İtfaiye ekipleri kısa süre içerisinde olay yerine gelirken, lağım içerisindeki trafik polisleri de karanlıkta genç kızı aramaya devam etti. Trafik
polislerinden bir tanesi genç kızın sesini duydu. Lağım çukurunda karanlığa rağmen, her türlü tehlikeyi göze alan polisler genç kızın saklandığı yeri tespit etti. Genç kıza yaklaşan polisler, B.T.'yi saklandığı yerden çıkması konusunda ikna etmeye çalıştı. Uzun süren çalışmalar sonrasında trafik polisleri genç kızı 100 metrelik lağım çukurundan kurtardı. Polisler ile birlikte lağım çukurundan çıkan genç kız gözyaşlarına boğuldu. Genç kız Çocuk Polisi ekipleri tarafından tedavisinin yapılması için Bartın Devlet Hastanesi'ne getirilirken, baba ise gözaltına alındı. Genç kızı kurtaran polisler ise su ve çamur olan üstlerini olay yerinde temizleyerek görevlerinin başına döndü.

STAR